Omgeving
De directe omgeving van onze bed and breakfast bij Gramsbergen is prachtig. En er zijn ook veel leuke dingen te doen. Hier even wat voorbeelden.  

Anerveen
Anerveen is een buurtschap gelegen in Overijssel en ligt vlakbij Gramsbergen aan de N34, halverwege Hardenberg (7km) en Coevorden (5km)  en op enkele kilometers van de Duitse grens.
Anerveen is gelegen op historische grond. Op 28 juli 1227 werd hier de Slag bij Ane gestreden. Op een veld in de directe omgeving (exacte locatie is niet bekend) ontmoetten de troepen van de bisschop van Utrecht, Otto II van Lippe, een grote groep opstandige Drenten onder leiding van Rudolf van Coevorden. De bisschoppelijke troepen werden in de moerassen gelokt en aldaar verslagen door de burgerij van Coevorden.
Anders dan de naam doet vermoeden is Anerveen niet alleen maar een voormalig veengebied. Het noordoostelijke deel (direct naast het buurtschap Holthone en landgoed De Groote Scheere) is het meest zuidelijke deel van de Drentse Hondsrug. De ondergrond bestaat uit zand en het landschap is iets geaccidenteerd.

Vloeivelden
Voor vogelaars zijn de vloeivelden bij De Krim een interessant gebied om te bezichtigen. Er is een uitkijkpunt, van waar u een wijds uitzicht heeft en wellicht een zilverreiger, kraanvogel of een andere bijzonderheid spot.

Attracties
In de directe omgeving zijn allerlei activiteiten en bezienswaardigheden, zoals:
Veenpark (Barger-Compascuum)
Recreatiegebieden Schoonhoven, De Oldemeyer en Ermerstrand
Plopsaland (Dalen)
Landgoed ‘De Groote Scheere’s (Holthone)
Vloeivelden (De Krim)
33333
Daarnaast zijn er allerlei fiets-, wandel- en autoroutes, die ofwel direct langs het campingterrein lopen of op korte afstand bereikbaar zijn, zoals het Pieterpad, de Vechtdalroute en de ANWB Dr. Picardtroute.

Back to Top